Home » Любопитно » Android » Над половината Android устройства ползват Froyo

Над половината Android устройства ползват Froyo

3 063 прочита

Google публикува данни за представянето на различните версии на Android. Според които, Android Froyo вече официално работи на повече от 50% от всички Android-базирани устройства.

В момента Android 2.2 Froyo е версията, в която 51,8 % от устройствата работят, докато Android 2.3 Gingerbread заема изключително малък дял с едва 0,4 %. Това няма как да е изненадващо, предвид факта, че единственото устройство, което в момента използва тази версия на операционната система е представения през миналия месец заT-Mobile, Nexus S.

Така че, докато не се появят нови ъпдейти на тази версия, най-вероятно тя ще запази относително ниския си дял. По-старите версий, като Cupcake, Donut, и Eclair общо притежават 47,8% от общия дял на устройствата, ползващи операционната система на Google. Общия дял на Android 2.x версиите е 87%.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

26 + = 32