Home » Новини » Мобилтел прехвърлят рекламата си към Demner, Merlicek

Мобилтел прехвърлят рекламата си към Demner, Merlicek

2 927 прочита

Мобилтел слагат край на партньорството си с рекламна агенция DDB Sofia след изтичането на договора им за рекламно обслужване. От телекомът са взели решение да не провеждат нов конкурс за обслужване, а директно да прехвърлят всички задължения към Demner Merlicek & Bergmann.

„Поради оптимизиране на рекламните разходи „М-Тел“ не може да си позволи през 2011 г. да има две обслужващи креативни агенции. Затова обслужването на всички марки на компанията се поема от DMB“.

Според данните на агенцията за маркетингови изследвания TNS/TV Plan телеком операторът е инвестирал 32.149 млн. лв. в телевизия, преса, радио и външна реклама.

Досега творческата част от рекламното им обслужване беше разделено между две агенции – австрийската Demner, Merlicek & Bergmann (DM&B) и DDB Sofia, като последната обслужваше марките Loop и Prima, а DM&B се грижеха за всичко останало – имиджови кампании, абонаментни планове, телефонни оферти и т.н. Двете рекламни компании бяха избрани след конкурс, който се проведе в края на 2008 г.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

69 − 66 =