Home » Новини » Мобилно банкиране вече и за абонатите на Vivacom

Мобилно банкиране вече и за абонатите на Vivacom

2 868 прочита

От началото на тази година и абонатите на Vivacom ще могат да се възползват от мобилни разплащания посредством своите телефони. Услугата излиза на пазара под името Viva Pay. Услугата превръща мобилният ви телефон в напълно функционално средство за разплащане в магазини, парични преводи и мобилно банкиране.

Партньори на услугата са операторът на платежна система „Система за електронни плащания България“ (СЕП България) АД, „Алианц Банк България“ АД и „Пощенска банка“ АД.

С Viva Pay потребителят получава достъп до банковата си сметка, като по този начин бързо и лесно може да следи движенията по сметката си, да нарежда банкови преводи или да пазарува в редица търговски обекти. Клиентите на Viva Pay ще разполагат и с „електронно портмоне“, с което ще могат да плащат бързо и лесно малки суми до 20 лева на каса в търговски обекти чрез RFID чип, който ще получат при активация на услугата в банка партньор.

За да се възползвате от Viva Pay ще е нужно да посетите офисите на някоя от банките партньори за да бъде направена подмяна на SIM чипа с нов, поддържащ услугата. Единствената разлика между чиповете е, че са инсталирани специалното приложение за мобилен портфейл, както и електронен подпис, нужни за управление на банковите средства от телефона.

Vivacom е вторият оператор след Globul, който прави достъпно мобилното банкиране за своите абонати. Услугата G-Портфейл е достъпна за всички абонати на Globul ползващи услугите на Пощенска банка.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

57 − = 49