Home » Марки » Apple » Microsoft в спор с Apple за името App Store

Microsoft в спор с Apple за името App Store

3 294 прочита

Microsoft иска да попречи, Apple да получи марката App Store и подаде възражение в Американското патентно ведомство. Според виждането на Microsoft, App Store е обобщено понятие за интернет магазин за софтуер. От Apple са заявили желание да патентоват израза още през 2008г.

Според тезата на Microsoft, App Store е обобщено понятие за интернет магазин за софтуер и по тази причина не бива да е собственост само на една компания. В над 500 страници възражение от Microsoft излагат аргументите си против патентоването на израза, прилагайки много доказателства за това, че понятието App Store се използва в ежедневието и за това не трябва да бъде защитавано чрез марка. За целта са изследвани и проверени много вестникарски статии, блогове и форуми, в които понятието App Store описва магазин за софтуер и в повечето случаи не става въпрос за принадлежащата на Apple.

От Microsoft дори използват цитат от изказване на самият Стив Джобс направено през октомври 2010 за магазините за софтуер на други мобилни системи, в което описва магазина на Android, както и магазините за софтуер на Amazon, Verizon и Vodafone като App Store, без това да има връзка с App Store на Apple.

Въпреки спора адвокатите на Apple са предявили иск към Metro App Store и AppstoreHQ да се откажат от описанието App Store.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 1 = 2