Home » Новини » M-Tel се обявиха против опита на КРС за ограничения броят карти за абонатите

M-Tel се обявиха против опита на КРС за ограничения броят карти за абонатите

2 760 прочита

Мобилният оператор Мобилтел се обяви против плановете на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) да предложи ограничаване на броя на SIM картите, с които потребителите могат да разполагат.

Мобилтел смята, че въвеждането на ограничения в количеството предплатени карти, които могат да се продават от мобилните оператори на едно лице, би довело до ограничаване свободата на избор на клиента“, обясниха от дружеството, което е най-големия играч на пазара за мобилни услуги в България.

„По същата логика това би означавало човек да не може да отиде в магазин за черна техника например и да си купи два телевизора от една и съща марка. Считаме, че подобен подход води до ограничаване правата на клиента“, коментират още от компанията.

Пред Би Ти Ви Божков обясни, че идеята е при три мобилни оператора една физическо лице да може да има три карти, а при фирмите броят да е равен на този на служителите. Самият г-н Божков, не можа да се аргументира как точно подобна мярка би спряла криминалния сектор, да не коментираме колко в разрез е подобна идея с принципите на свободния пазар, търговията, конкуренцията и правото на потребителя да се възползва от най-изгодните оферти за самият него.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 6 = 4