Home » Новини » М-Тел осигурява мобилна комуникация за Националното преброяване 2011

М-Тел осигурява мобилна комуникация за Националното преброяване 2011

3 023 прочита

М-Тел е мобилният оператор, чиито услуги ще използват 53 844 преброители от кампанията на Националния статистически институт (НСИ) по преброяване на населението и жилищния фонд. Операторът ще осигури комуникацията на преброителите след предварително проведен конкурс, който спечели в края на декември 2010 година.

Анкетьорите на НСИ ще могат да говорят безплатно помежду си в периода на преброителната кампания, което значително ще улесни процеса на преброяването.

Националното преброяване започва на 1 февруари и ще продължи един месец. То ще протече на два етапа. Първият етап ще се проведе в сайта на НСИ като от 1 до 9 февруари чрез Информационна система „Преброяване 2011” всеки ще може да попълни преброителната си карта. Този начин спестява време и не налага анкетиране в домашни условия.

Вторият етап ще протече чрез преброяване по домовете с хартиена преброителна карта. Той ще се проведе от 10 до 28 февруари 2011 година.

Това е 17-то по ред Преброяване на населението на България. Първото преброяване в страната е било през 1880 година, когато населението на България е било около 2 милиона души.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

2 Responses to М-Тел осигурява мобилна комуникация за Националното преброяване 2011

 1. Ivo_chopakov

  15/01/2011 at 22:17

  Въобще не ми харасва фактът, че Ментел ще контролира потока от данни за преброяването, защото те и така имат уникално съществен проблем със системата им още от 06. 09. 2010г. и досега. Нещата засягат вече и националната сигурност.

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 2. Boris

  18/01/2011 at 05:56

  Всъщност ако не са те, ще е някой от другите два оператора, което не променя кой знае колко ситуацията…

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 + 6 =