Home » Новини » КЗП ще проверяват М-Тел

КЗП ще проверяват М-Тел

2 717 прочита

Комисията за защита на потребителите (КЗП) започна проверка на мобилния оператор Мобилтел по жалби на клиенти на компанията, съобщиха от комисията. Органът се е задействал, тъй като за последните три месеца на 2010 г. е получил 27 жалби срещу телекома.

От КЗП съобщиха, че са получавали и единични жалби и срещу други оператори, но сега решили да започнат проверка срещу Мобилтел заради масовите жалби.

„Най-често клиентите се оплакват, че месеци наред не могат да проверят сметките си и оставащите минути, не им се издават фактури в договорения срок, не получават услугата „кредитен лимит“, съобщиха от КЗП.

Част от хората смятат, че сметките им се надписват или пък че разговорите им се таксуват два пъти. Друг проблем бил, че Мобилтел не може по „технически причини“ да активира дадена услуга, но въпреки това кара клиентите да плащат за нея.

Проблемите със сметките на Мобилтел започнаха през септември когато компанията започна да подменя клиентския си софтуер. Мобилтел ще окаже пълно съдействие на Комисията за защита на потребителите при проверката“, съобщиха вчера от компанията. Оттам добавиха, че повечето проблеми, предизвикани от смяната на клиентската платформа, вече са решени.

„Към момента възможността абонатите да се информират за текуща сметка и оставащи минути е възстановена за почти всички. По-голямата част от 5.2 млн. клиенти са получили сметките си за септември –  декември още през 2010 г. Заради случаи на забавени фактури сроковете за плащане бяха изместени и удължени с една седмица“, казаха от компанията.

Оттам отрекоха да има умишлено надписване на сметките, но все пак казаха, че са възможни случаи на „погрешно издадени фактури“, но след проверка на данните сумата се коригира. Във връзка с оплаквания на клиентите, че им се отказва да ползват „кредитен лимит“, от компанията казаха, че това не е услуга, а изискване в общите условия на компанията.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 4 = 1