Home » Новини » Китай наложи забрана върху Skype

Китай наложи забрана върху Skype

2 662 прочита

Разговорите по Skype са на път да станат незаконни в Китай, след като правителството забрани всички интернет-телефонни разговори, освен тези на компаниите China Unicom и China Telecom. Случващото се едва ли е шокиращо, предвид това че сайтове като Facebook, Twitter и YouTube са блокирани в страната, а Google затвори китайските си сървъри още миналата година.

Според някой потребители Skype вече не е достъпен за сваляне, но въпреки това в повечето части от страната това все още не е така. Все още няма официална информация за причините за това решение, но предположенията са, че цената на Skype разговорите, които са много по-евтини от тези, на която и да е телефонна компания.

В свое изявление Министерството на индустрията и информационните технологии в Китай не потвърдиха дали новият закон ще има ефект. Според него телефонните разговори от компютри към станционарни телефони чрез Skype са забранени, но вероятно провеждането на разговор от компютър до друг компютър ще си остане законно.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 + 4 =