Home » Марки » Huawei » Huawei пуска смартфона Ideos X5

Huawei пуска смартфона Ideos X5

4 586 прочита

Ideos X5 работи с ОС Android 2.2 подобно на предишния модел, който се наричаше просто Ideos. Новият обаче разполага с по-голям 3,8-инчов сензорен екран, камера с 5 Mpx резолюция и възпроизвежда видео с висока резолюция 720p.

Huawei планират пускането на устройството още този месец в Хонконг, Сингапур и Нова Зеландия, заяви Виктор Ксю, главен маркетинг директор на Huawei. Телеком оператори от Западна Европа, Близкия изток и Южна Африка вече са направили поръчки за телефона, добави той.

X5 е вторият смартфон на Huawei, който ще се появи под името Ideos. У нас той бе представен в края на ноември от Виваком.

Въпреки че Huawei е по-добре позната като голям доставчик на телекомуникационно оборудване, компанията произвежда джобни апарати за мобилни оператори, които ги ребрандират и продават под собствената си марка. Досега компанията е пуснала 10 смартфона с Android и планира да обяви още 10 тази година. През 2010 г. Huawei достави повече от 3 милиона Android смартфона.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 + 3 =