Home » Марки » HTC » HTC с отлични финансови резултати

HTC с отлични финансови резултати

3 085 прочита

За HTC 2010 година определено е доста добра. Обявените финансови резултати на тайванците за четвъртото им тримесечие са повече от отлични.

В периода октомври-декември, HTC са регистрирали 510 милиона долара печалба, което е със 160% повече от година по-рано. Приходите също отбелязват сериозен ръст, като се равняват на 3.64 милиарда долара, което е с 153% повече от същия период през 2009 г.

Резултатите за финансовата година на HTC, приключила на 31 декември 2010 г., също са много добри. Тайванците отбелязват нетни печалби от 1.38 милиарда долара (75% ръст спрямо 2009 г.) и 9.7 милиарда долара приходи (93% ръст спрямо 2009 г.).

Освен този скок в приходите, пуснатите в продажба телефони също отбелязват растеж. Те са 24.6 милиона бройки, което е със 111% повече от 2009 година.

Изпълнителният директор на производителя, Питър Чоу, е загатнал, че HTC най-вероятно ще навлезе и на пазара на таблетите, които набират все по-голяма популярност. Все няма официална информация относно таблета на HTC, но според слуховете той ще се казва HTC Scribe и ще се появи официално през първото тримесечие на 2011 година.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

66 − 61 =