Home » Новини » Ерик Шмид си тръгва от Google с 100 млн долара

Ерик Шмид си тръгва от Google с 100 млн долара

2 615 прочита

Google обяви, че ще награди бившия си изпълнителен директор Ерик Шмид с ценни книжа на стойност 100 млн. долара, съобщава Ройтерс. Те са разпределени в акции и опции със срок на изпълнение до 4 години.

Преди седмица стана ясно, че Ерик Шмид ще отстъпи поста, който заема вече 10 години на един от основателите на компанията – Лари Пейдж. Новината бе обявена в деня, в който бяха съобщени и резултатите на Google за последното тримесечие.

Според данните, предоставени от Google в американските регулаторни органи, компанията ще изплати на своя главен финансов директор Патрик Пичете и ръководител на отдела за международни продажби Никеш Арора по $ 20 млн. долара и ще им предостави възможности за покупка на акции. Alan Eustace, старши вицепрезидент, ще получи $ 10 млн. и още $ 5 милиона ще получи директорът по развитие на продуктите Джонатан Розенберг.

Миналият петък, от Google съобщиха, че Ерик Шмид ще продаде около 5.8% от акциите си, които възлизат на 326,7 милиона долара.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 + 8 =