Home » Любопитно » Android » Версията на Google Maps 5.0 вече достъпна за сваляне

Версията на Google Maps 5.0 вече достъпна за сваляне

3 649 прочита

Google скоро анонсираха новата версия на навигацията си Google Maps, която вече е достъпна за сваляне от Android Market под името Google Maps 5.0. Новата версия носи на потребителите много новости и промени.

Google Maps 5.0 позволява разглеждането на 3D карти, които за съжаление все още не включват България. Функцията е достъпна за ограничен брой устройства – Samsung Nexus S, Samsung Galaxy S, Motorola Droid, Motorola Droid 2, Motorola Droid X, HTC Incredible, HTC EVO 4G, HTC G2.

По-интересно за повечето потребители ще е добавената възможност за кеширане на картите и навигирането в офлайн режим. Опцията е достъпна благодарение на преминаването от растерен към векторен формат на картите. По този начин се постига значително намаляване трафика, който се генерира, а приложението кешира най-често посещаваните от вас места.

Можете да намерите Google Maps 5.0 в Android Market или да свалите директно през браузера на телефона си от тук. Имайте предвид, че за да ползвате приложението е нужно телефона ви да е с Android 1.6 и по-нова, а за 3D възможностите е необходима 2.0 или по-нова.

Източник

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 − = 15