Home » Новини » M-Tel не очакват претоварвания на мрежата по Нова Година

M-Tel не очакват претоварвания на мрежата по Нова Година

2 806 прочита

Мрежата на Мобилтел е готова за празничния трафик, съобщиха от телекома. Към настоящия момент инфраструктурата има капацитет да обслужва над 6 милиона абонати.

За да бъдат избегнати евентуални затруднения с комуникацията около Нова година, Мобилтел препоръчва едно и също кратко съобщение да не бъде изпращано няколко пъти на един и същи човек. Дори клиентът да не е получил report за доставяне на първото пуснато съобщение, това не означава, че SMS-ът не е доставен. Забавянето на потвържденията за доставен SMS се дължи на това, че те не са приоритетни за системата в пиковите моменти и може да се забавят. Щом има отчетен message sent, значи съобщението „пътува“.

На Коледа натоварването на мрежата бе равномерно разпределено в рамките на целия ден и няма такъв пик, какъвто се получава на Нова година. В новогодишната нощ свръхнатоварено е времето между 22 и 03 часа, като пикът е след полунощ, в първия час от новата година. В този първи час, ако евентуално имате затруднения при обаждане, не набирайте веднага повторно, а изчакайте малко, за да избегнете натоварването.

Функционирането на мрежата се контролира 24 часа в денонощието, за да бъде по-добре обслужен големият трафик в празничните дни, без да има претоварване. При възникване на евентуални проблеми, те се диагностицират незабавно и се прилага най-оптималното решение, което поддържа нормалното функциониране на мрежата до тяхното отстраняване.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 18 = 20