Home » Марки » Motorola » Motorola Defy с фабричен дефект на слушалката?

Motorola Defy с фабричен дефект на слушалката?

4 777 прочита

Само преди броени дни бе премиерата на първият влаго-, прахо- и удароустойчив Android телефонMotorola Defy. Телефонът дебютира на нашият пазар благодарение на Виваком. Всичко това ме накара да потърся повече информация и отзиви за устройството.

Motorola Defy разполага с 3,7-инчовият активен сензорен дисплей с резолюция WVGA (854х480), който е с минимална рамка, която не пречи на сърфирането в интернет и възпроизвеждането на видеофайлове. Виртуалната QWERTY клавиатура SWYPE улеснява бързо писане на текстове, е-писма и SMS съобщения. Освен това навигиране в интернет става чрез пълнофункционален HTML браузър с мулти тъч, като се поддържа и Adobe Flash с Google WebKit. В телефона е вграден и пълният набор Google приложения, включително Google Maps, Google Talk, Google Mail, а също и YouTube.

При бърз преглед на форумите за поддръжка на Motorola няма как да остане незабелязан проблем, за който съобщават потребители на Motorola Defy от различни краища на света. Общото между тях, освен модела, е че няколко дни до максимум две седмици след покупката се забелязва проблем със слушалката. При разговори, без значение входящ или изходящ, не чуват отсрещната страна освен ако не ползват спийкърите.

По всичко личи, че проблема определено е хардуерен, тъй като се появява по-бързо при потребители ползвали слушалките на телефона. А жака за въпросните слушалки е близо до слушалката на телефона, което по някаква причина може да е причина за в последствие появилият се дефект. Дали става дума за слаба връзка, студена спойка или просто дефектни слушалки можем само да гадаем, тъй като от Motorola не са коментирали официално проблема.

Според мен е притеснително поведението на производителите в подобни ситуации. Вместо да се даде повече светлина по подобни проблеми от компаниите се стараят да прикрият ситуацията и се стараят от минимална публичност. Така последното, което печелят е потребителско доверие. За последните две седмици това е втората подобна ситуация с нов модел. Преди десетина дни съобщих за регистрираните проблеми с Nokia N8, а финландците реагираха по абсолютно същият начин, както сега от Motorola – „Ако телефонът ви има проблем, върнете го в сервиза за ремонт или подмяна“.

Повече за оплакванията, както част от коментарите на Motorola, ако могат да бъдат наречени така, можете да видите тук, и тук, и тук.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

39 − 31 =