Home » Новини » M-Tel злоупотребиха със Снежанка и Дядо Коледа

M-Tel злоупотребиха със Снежанка и Дядо Коледа

2 515 прочита

Съветът по саморегулация взе решение и по жалба срещу телевизионна реклама на телеком оператора M-Tel. Според жалбоподателя клипът с главни герои Дядо Коледа и Снежанка е неподходящ за деца и злоупотребява с доверието на потребителя.

В решението на етичната комисия се казва, че рекламата не е изготвена с чувство на отговорност към обществото и още, че нарушава правилото, когато се предава информация под линия, тя да бъде видима и четлива.

В становището си M-Tel казват, че рекламата им е търсела нестандартен и хумористичен творчески подход  и не е целяла да внушава неетични послания. „Единствените цели са да се отличи търговската комуникация на фона на конкурентната в контекста на Коледата“, обясняват от дружеството.

Според решението на НСС компанията трябва да преработи клипа си в рамките на пет работни дни или да прекрати излъчването му. Решенията на етичната комисия са задължителни за членовете на НСС, какъвто е и M-Tel.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 37 = 46