Home » Марки » HTC » LTE смартфони от HTC през 2011г

LTE смартфони от HTC през 2011г

10 352 прочита

HTC бяха едни от първите на пазара си с HTC EVO, модел който да поддържа безжичната технология WiMAX, считана за Интернет връзка от четвърто поколение. Чоу, изпълнителният директор на компанията обеща, че още през 2011 година ще представят смартфони, които да поддържат LTE връзка.

LTE мрежата всъщност не е официално обявена за 4G тъй като не изпълнява всички изисквания за стандарта. Въпреки това, обещава много по-висока скорост в обмена на данни от 3G мрежите – от порядъка на 70Mbps при тестове, макар, че реално едва ли ще може да ги достига в реални условия.

Може би сред основните спънки пред популяризирането на подобни модели мобилни телефони е факта, че LTE мрежи се поддържат на много малко места в света, предимно в САЩ. Според Чоу през 2011 година останалият свят също бавно, но сигурно ще започне да се ориентира към 4G мрежите. Според него, това ще стане през втората половина на новата година.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 58 = 65