Home » Марки » LG » LG с очаквания за ръст на пазара на електроника у нас

LG с очаквания за ръст на пазара на електроника у нас

3 493 прочита

Пазарът на потребителска техника в България ще нарасне с 15% следващата година, като основен двигател на повишението ще са продажбите на телевизори и преносими устройства. Това прогнозира Иван Иванов, управляващ директор на LG Electronics за България.

Очакванията на LG са за ръст на продажбите им в България с 20% тази година, основно заради ръста в продажбите на телевизори, който е 20 на сто. По данни на LG Electronics южнокорейската компания продава една трета от всички LED телевизори в България, което я нарежда на първо място по пазарен дял у нас. При сегмента на плазмените телевизори делът достига 40%. Компанията отчита значителен спад в продажбите на бяла техника и климатични технологии – съответно 10% и 20%.

Прогнозите на управителя на LG Electronics за България следващата година ще има спад на цените за отделни продукти като 3D телевизорите и смартфоните, които все още са нишови продукти и тепърва ще набират популярност сред потребителите. От компанията посочват,че за 3D телевизорите основен проблем за продажбите остава липсата на съдържание.

„Aнализ на LG Electronics показва, че ръстът на цените на електрониката у нас за 2010 година е под 10% и се дължи основно на валутни колебания. През 2011 година от компанията не очакват съществена промяна на цените на техниката“, коментират от дружеството.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 3 = 2