Home » Марки » LG » LG грабна девет награди за дизайн

LG грабна девет награди за дизайн

4 041 прочита

За девета поредна година LG Electronics беше отличена за постижения в дизайна с наградите на iF (International Forum) и red dot design.

В конкуренцията на компании от 43 държави и над 2700 продукта, участващи в тазгодишния конкурс на iF Design Award, LG получи топ награди за девет продукта, сред които Nano Full LED 3D телевизор, хладилник с долен фризер, перална машина с предно зареждане и соларна микровълнова печка.

LG беше наградена и със специалното отличие red dot: grand prix за дизайна на еко-опаковки за многократна употреба. Това ексклузивно отличие беше присъдено от журито на red dot само на 6 от общо 6369 заявени дизайна. Разработката на LG получи признание заради използването на рециклиращи се и екосъобразни материали, както и заради многообразните приложения – опаковката може да се използва отново като рамка за снимка или поставка за моливи и др.

Сред основните продукти допринесли за успеха на LG са:

  • LEX8: Nano Full LED 3D телевизор – Благодарение на NANO Lighting технологията и FULL LED панела, LEX8 е изключително тънък  – едва 0,88 см и с рамка широка само 1,25 см. Така той безспорно е най-тънкият FULL LED телевизор в света, смятат от LG. Чрез NANO Lighting технологията картината, която се възпроизвежда на LEX8 във формат 2D и 3D, е по-ясна, по-отчетлива и по-плавна.
  • Хладилник с долен фризер, разработен за пазара в Европейския съюз – фризерът разполага с линеен компресор на LG, а благодарение на специалната вътрешна структура, хладилникът е с впечатляващ обем от 385 литра и с 50 литра повече от стандартен 2-метров хладилник с фризер отдолу
  • FOCUS (PAR30): LED Осветление – LG FOCUS е проектиран да бъде съвместим със съществуващите източници на захранване, което го прави много добър заместител на конвенционалните халогенни лампи. Продължителеният му живот и намалена консумация на енергия го превърща и в отговорен избор с грижа за околната среда. При включване и изключване, FOCUS дава характерен кратък отблясък, още един акцент към запазената марка на LG дизайна.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 1 = 1