Home » Любопитно » Ипотеки наложени от държавата стопират Vivacom да продава имоти

Ипотеки наложени от държавата стопират Vivacom да продава имоти

3 205 прочита

Виваком е спряла временно да продава големите си имоти, съобщи изпълнителния  директор на бившия държавен монополист Бернар Москени. Причината е в липсата на движение на пазара на имоти в страната и наложените от държавата ипотеки върху над 200 обекта на БТК, заради претенции към предишните и собственици.

Виваком ще продължи да продава по-малките си имоти под 500 хил. лв. Като цяло това временно преустановяване на продажбата на имотите на телекома няма да се отрази съществено на плановете за оптимизация на БТК. Тези постъпления движат крайният финансов резултат на телекома, тъй като оперативната му печалба се свива заради силната конкуренция на пазара на фиксирани, мобилни и интернет услуги.

Българският оператор ще инвестира в национална фиброоптична мрежа, за което вече е получено одобрение от борда на компанията, без да уточнява на каква сума възлизат планираните вложения в тази насока.

Мобилното звено на „Виваком“ се цели в 25% дял от пазара до две години, обяви още изпълнителния директор на компанията. Към момента дружеството има под 2 млн. мобилни клиенти. Според доклад на Комисията за регулиране на съобщенията към края на 2009 г. „Виваком“ има дял от 13.7% от пазара, „Мобилтел“ – 50.6%, а „Глобул“ – 35.7%.

За 2010 г. спадът в броя потребители на „Мобилтел“ е 0.1%, на „Глобул“ – 1.7%, a мобилните абонати на „Виваком“ се увеличават с 3.8%“, твърдят анализатори на Informa Telecoms & Media.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 19 = 25