Home » Моите коментари » Големият кеш 2 е хазарт, решиха от Държавната комисия по хазарта

Големият кеш 2 е хазарт, решиха от Държавната комисия по хазарта

3 016 прочита

Държавната комисия по хазарта е извършила проверка на „Големият кеш 2“ и счита тв играта на PRO.BG за хазарт. Регулаторът е наложил глоби на организаторите на играта. Не е ясно защо играта не е преустановена, щом не е регистрирана в ДКХ, а по-късно е квалифицирана като хазарт. В общите условия на сайта на „Големият кеш 2“ отсъства уточнението, че играта е хазарт.

Комисията за защита на потребителите (КЗП) забрани четири практики, използвани от „Глобул при лансирането на тв играта. От КЗП установили, че изпращаните от “Глобул” съобщения могат, и заблуждават потребителите. Става дума за SMS с текст “Избран си да участваш в тегленето за днешната награда и за 250 хил. лв след няколко дни. Изпрати SMS на 500 сега, ако искаш да участваш! 1.20 лв. с ДДС за SMS”.

Ако не искате да получавате sms-и от „Големият кеш 2″, изпратете съобщение, съдържащо STOP на номер 500.

„Глобул“ ще се съобрази с решението на КЗП, но ще го обжалва във Върховен административен съд, коментират от телекома.

Организатор на играта е кипърската компания „Уестбул инвестмънт лимитид“, която няма регистрация в България. Домейнът bigcash.bg е записан на Константин Костов, управител на „Уинбокс“ – фирма за мобилни услуги с добавена стойност, каквито са sms игрите. По-рано той обясни за „Капитал“, че „Делта мобайл“, собственост на „Уинбокс“, управлява рекламната част от „Големият кеш 2„, а ebg.bg ръководи техническото изпълнение. Наградният фонд е осигурен от „Глобул“ и „Уестбул инвестмънт лимитид“.

Според сайта на „Големият кеш 2“ организатор е „Уестбул инвестмънт лимитид“, без да се посочват компаниите „Уинбокс“ и ebg.bg. „Глобул“ не е организатор на „Големият кеш 2„. За въпроси, свързани с играта, се обръщайте към организатора „Уестбул инвестмънт лимитид“, отговарят от мобилния оператор.

Източник

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 − = 9