Home » Любопитно » Глобул предлага роуминг услуги на борда на самолети

Глобул предлага роуминг услуги на борда на самолети

2 661 прочита

Благодарение на споразумение за роуминг услуги с международната мрежа OnAir, клиентите на GLOBUL имат възможност да осъществяват и приемат обаждания и да изпращат и получават кратки текстови съобщения (SMS), а скоро ще могат да използват и услугата GPRS в роуминг на борда на самолета.

Засега услугата се предлага на борда на Airbus А318, А319, А320 и А321 на авиокомпаниите British Airways, TAP (Португалия), Qatar Airlines, TAM (Бразилия) и др. при полети по определени направления.

Цената на минута изходящ разговор към България и страните от Еврозоната е 5,28 лв., а изходящите разговори към други страни по света се таксуват по 7 лв. на минута. Входящите разговори струват 2,39 лв. на минута. Цената на изходящ SMS е 0.90 лв., а получаването на SMS-и е безплатно.

Услугата Роуминг в самолет се осъществява чрез микроклетка, монтирана на борда на самолета, която се свързва с наземните телекомуникационни мрежи чрез сателитна връзка. Безопасността на самолетите, оборудвани за роуминг, е гарантирана от множеството тестове извършени от инженерите на Airbus и OnAir, както и от сертификати за безопасност на EASA (European Aviation Safety Agency) – агенцията с едни от най-стриктните изисквания в индустрията.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

32 − = 24