Home » Новини » Deutsche Telekom планира съкращения и по-ниски заплати в OTE

Deutsche Telekom планира съкращения и по-ниски заплати в OTE

3 305 прочита

Deutsche Тelekom планира уволнения и намаления на заплати в гръцката комуникационна група ОТЕ, където е един от основните акционери. Това е заявил пред германското издание на „Файненшъл таймс“ Гуидо Керкхоф, който ръководи европейския бизнес на германския телекомуникационен гигант.

По думите на Керкхоф Deutsche Telekom вече е представила идеята си пред гръцкото правителство, което също е акционер в компанията както и пред гръцките синдикати. В ход са преговори дали и как е възможно да бъдат съкратени разходите за заплати на ОТЕ, които представляват над една трета от годишните приходи на гръцката компания. За сравнение Керкхоф посочва, че разходите за трудови възнаграждения на Deutsche Telekom покриват едва 20% от годишните приходи на германския телеком.

Deutsche Telekom държи 30% от акциите на ОТЕ, като има опция в бъдеще да стане мажоритарен собственик в телекома. От своя страна гръцката телекомуникационна компания е собственик на българския мобилен оператор „Глобул“ чрез мобилното си поделение „Космоте„. Гръцкото правителство държи eдна пета от капитала на ОТЕ.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

87 − 79 =