Home » Новини » blizoo представиха ново set-top-box устройство

blizoo представиха ново set-top-box устройство

2 425 прочита

blizoo представи ново устройство, свързващо всички мултимедийни устройства в дома с телевизора. Новият приемник за цифров ТВ сигнал на blizoo – т. нар. set-top-box, е първият по рода си в България. Благодарение на него клиентите на оператора ще получат много повече възможности, позволяващи им интегрирането на ТВ, Интернет услуги и съдържанието на различните устройства у дома в един ТВ приемник.

Новото устройство ще направи възможно свързването на различни устройства в дома на всеки абонат в домашна мрежа (Connected Home). Чрез нея във всеки дом могат да се използват свързано цифровата ТВ услуга, наличната Интернет връзка, един или повече телевизори, конзоли за игри като PlayStation, XBOX, персонални компютри, лаптопи, мобилни телефони, както и компютърни периферни устройства – USB карти с памет, слушалки, микрофони, Bluetooth устройства, мишки, клавиатури, уеб камери, четци на карти и др. Новият set-top-box приемник ще бъде пуснат на пазара в България през 2011 г.

Сред функционалностите, които единствено новото устройство на blizoo предлага на пазара на ТВ услуги у нас са възможност за избор на резолюция на изображението от 586 p до 1080 p, цифров оптичен порт за свързване с домашната кино система (с Dolby Digital и Surround звук), HDMI интерфейс за видео сигнал с висока резолюция, порт за включване на стандартен LAN кабел за Интернет връзка и др. Приемникът ще разполага в бъдеще и с вградени приложения за достъп до YouTube и други уеб услуги.

Новият електронен програмен справочник (EPG) на blizoo е с повече приложения и улеснения за потребителите. Справочникът предлага приложения и допълнителни услуги като родителски контрол, избор на любими канали, подреждане на каналите в ред, предпочетен от потребителя. Новото меню на справочника на blizoo включва и напомняне за събития, смяна на език на субтитри и дублаж, персонализиране на екрана.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 1 = 4