Home » Любопитно » Apple, Google и Yahoo ще плащат на европейските оператори?

Apple, Google и Yahoo ще плащат на европейските оператори?

2 809 прочита

Мобилни оператори в Европа се надяват, че ще могат да наложат на компании като Apple, Google и Yahoo такса за използването на безжичните им интернет мрежи. Телекоми като France Telecom, Telecom Italia, Telefonica и Vodafone се оплакват, че популярните уебсайтове използват Wi-Fi мрежите им безплатно.

Операторите смятат,  че големите компании използват техните мрежи, за да достигнат клиентите си и така едва ли не печелят на техен гръб. Те се страхуват, че модернизирането на мрежите им ще им коства много средства, които по никакъв начин няма да им се възвърнат, ако фирми като Google, Apple и Yahoo предоставят на клиентите си различни мобилни услуги, използвайки тяхното покритие без да плащат нито цент за тях.

До известна степен опасенията им звучат логично, тъй като в момента разработчиците на приложения за мобилните платформи не полагат усилия в насока оптимизация трафика генериран от приложенията им. Растящите продажби на умни телефони, респективно повишават и трафика, което принуждава операторите да инвестират в ново оборудване, което никак не е евтино.

Лошото е, че е напълно възможно от това да пострадат и крайните потребители, на които може да им се наложи да плащат допълнителна такса към месечната си сметка. Освен това, твърдението, че големите компании използват мрежите безплатно е оспоримо, тъй като те си плащат за използване на сървъри, достъп до мрежи и т.н. От целия план, единствената промяна може би ще окаже тази, че европейските граждани ще започнат да плащат повече за използване на Wi-Fi мрежи.

Източник

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 1 = 1