Home » Любопитно » WP7 Market с повече безплатни приложения от App Store

WP7 Market с повече безплатни приложения от App Store

2 969 прочита

Според анализ направен от O’Reilly се оказва, че в WP7 Market има повече безплатни приложения от колкото в App Store. Цифрите сочат, че в Marketplace те са 22%, докато при Apple са едва 10%.

[HTMl5]

Когато въпроса опре до пари, ситуацията е малко по-различна. Статистиката показва, че приложенията за Windows Phone 7 са по-скъпи. Средната им цена е $6.16, докато тези в App Store се продават за около $3.47. Тук идва и въпроса до колко това би влияло на потребителския интерес. Ако ползваме за база Android, то определено ще окаже влияние, но от друга страна погледнато по-високата средна цена на приложение би предизвикало по-сериозен материален интерес от страна на разработчиците.

Дали е така, само времето ще покаже, а и преди време стана повече от ясно, че себестойност на приложението не може да служи като точен ориентир за интереса на разработчиците към дадена платформа. Това според мен ясно личи при тази на Google. В магазина за приложения на Android по-голямата част от тях са безплатни, но въпреки това възможността за реклама и приходите от нея са достатъчно примамливи за не малък брои разработчици.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to WP7 Market с повече безплатни приложения от App Store

  1. Pingback: Tweets that mention WP7 Market с повече безплатни приложения от App Store | GSM Spot -- Topsy.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 + = 12