Home » Любопитно » Twitter взе патент над думата Tweet

Twitter взе патент над думата Tweet

3 117 прочита

Twitter взе патент над думата Tweet и е въвежда правила за нейното използване. Новите изисквания на Twitter са, когато се използва думата Tweet, задължително да се дава и директна референция към Twitter. Например „Tweet-вайте с Twitter“. Вместо думата Twitter, може да използвате някоя от добре познатите графики на микроблога.

Второто ограничение е, че може да използвате думата Tweet в имената на приложения, само когато те ще могат да се използват само от платформата на Twitter. Така напрактика всички популярни приложения, като TweetDeck и т.н. ще трябва да се прекръстят.

Важно уточнение към правилата е, че ограниченията важат, само ако думата Tweet е изписана с главна буква, като адвокатите призовават тя да се изписва така. Това решение доведе до сериозен негативен отзвук сред анализатори и потребители, които изтъкват, че думата tweet съществува от стотици години и не трябва да се комерсиализира.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

23 − = 14