Home » Любопитно » Android » Sony Ericsson Anzu – X12, първи впечатления

Sony Ericsson Anzu – X12, първи впечатления

3 905 прочита

Броя на Android устройствата на Sony Ericsson стават все повече, като разчитат основно на дизайна и характерни опции, а не толкова на възможностите на самата платформа.

Sony Ericsson Anzu или X12 е представител на следващото поколения модели на компанията във високия клас. Благодарение на Елдар Муртазин, който винаги успява пръв да достигне дори то прототипни разработки на нови модели на производителите вече имаме кратък обзор на това, което Anzu ще предложи на потребителите. Разбира се споделеното в Mobile Reviews е на база впечатления от прототип, а не завършено устройство, което е хубаво да се има предвид, тъй като се очаква да бъдат направени още подобрения.


Предположенията са, че Sony Ericsson Anzu или X12 ще се появи на пазара в началото на 2011 с 2.2 Froyo, а в последствие ще получи и ъпдейт до 2.3 Gingerbread в средата на годината. Моделът е резултат на усилието на Sony Ericsson да подобрят хардуерно X10 и може би за това Anzu е по-лек, по-тънък и с по-голям дисплей.

Anzu или X12 ползва чип MSM7230 на Qualcomm и за разлика от X10 тук ползваната честота не е 1GHz, а 800MHz. На пръв поглед може да решите, че ползването на чип от среден клас е стъпка назад, но всъщност не е така. Според Муртазин, Anzo се представя така добре както и модела на HTC – Desire Z. Работата е плавна и без забавяния. Освен казаното до тук, чупът позволява и гледането на 720p в H26, при това с подобрено плейбек време.

По отношение на видео записа Anzu ще може да предложи такъв при 720p, при това доста по-качествено в сравнение с X10, благодарение не само на софтуерните подобрения, а най-вече на хардуерните такива.

За съжаление материалите ползвани за корпуса са от типа, ползван за повечето Sony Ericsson модели, което е малко разочароващо когато става дума за прототип на модел от висок клас. Тук Муртазин прави уговорката, че е напълно възможно до пускането на Anzu на пазара от компанията да направят промени и да поправят тази грешка.

Sony Ericsson Anzu или X12, е с 4.3 инча дисплей и резолюция 854 x 480, сходна на тази при X10. Тъй като от Sony Ericsson едва ли ще имат достъп до AMOLED дисплей, то модела може да срещне трудности в борбата за клиенти предвид моделите, които Samsung се очаква да пуснат на пазара.

Не мога да не се съглася с автора, че Sony Ericsson винаги се появяват на пазара с модел, предлагащ по-малко от конкурентите си, като разчита за успеха си да получи помощ от някой дребни подобрения или изменения чисто софтуерно. В случая с Anzo няма нищо ново. Материалите за изработка на корпуса не са като за модел от високия клас, няма никакви подобрения или изменения в дизайна. Реално погледнато модела е X10, но с по-голям екран. В тази ситуация наистина е интересно да се види на какво точно залагат от Sony Ericsson за успеха на модела.

При липсата на сериозни промени по софтуера, то трудно Anzo ще се пребори с конкуренцията на HTC Sense, а още по-немислимо е да се говори за конкуриране на Galaxy S.

Предвид посочените пропуски малко нелогично модел като X12 да бъде „вкарван“ във редиците на високия клас устройства – там той остава без възможност за конкуренция. Може би ако от Sony Ericsson постъпят както HTC с техния Desire Z, то моделът им би имал шанс за успех в средния клас телефони. В случай, че не променят намеренията си, при това съотношение цена-качество-характеристики, няма да ме учуди и малкото останали фенове на марката да бъдат разочаровани.

Източник

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

Sony Ericsson Anzu – X12

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

21 + = 26