Home » Любопитно » SkyFire с 1 млн долара приход само за един уикенд в App Store

SkyFire с 1 млн долара приход само за един уикенд в App Store

3 640 прочита

SkyFire е браузер за смартфони, който предоставя възможността за преглед на почти всякакъв вид Flash съдържание. Именно тази му способност го превърна в такава сензация, след появата му в App Store. За никой не е тайна отношението на Apple към Flash, както и силната им подкрепа за HTML5, и точно това предизвика интереса на потребителите към допускането на SkyFire в App Store на Apple.

По принцип платформата на Skyfire е безплатна, но това не е така за потребителите на iPhone. Въпреки, че официално не споделят конкретни цифри, от компанията споменават за число около 300,000 сваляния само за един уикенд. Имайки предвид цената от $2.99, то не е трудно да се сметне, че в рамките на два дни от SkyFire са реализирали около 1 млн долара приход. Разбира се, трябва да се отчете и комисионата от 30%, която Apple прибират, но въпреки това сумата остава все така внушителна.

Въпреки всичко това, появата в App Store на SkyFire не мина никак гладко. Само няколко часа след пускането му, от компанията изтеглиха софтуера обратно, защото се оказа че не са били подготвени технически, или по-точно сървърите им, да издържат на подобно натоварване предизвикано от масовия интерес към браузера. Трудно е да се определи дали това е провал или е по-редно да се класифицира като успех, защото макар и с технически проблеми, шумотевицата около SkyFire по-скоро помогна за наистина големия брои продажби.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 4 = 3