Home » Марки » Samsung » Samsung Galaxy S сертифициран с Wi-Fi Direct

Samsung Galaxy S сертифициран с Wi-Fi Direct

4 407 прочита

Wi-Fi Direct, стандартът, официално признат само преди дни, вече е готов да навлезе в световния потребителски пазар. Akihabaranews.com съобщават, че моделът на Samsung Galaxy S е бил официално сертифициран да поддържа Wi-Fi Direct. Това означава, че смартфонът е първият в света, който ще даде на собствениците си достъп до тази нова услуга.

Хубавото при Wi-Fi Direct е, че може да се интегрира не само в бъдещи модели смартфони, но и във вече съществуващи на пазара, както е случаят със Samsung Galaxy S. Именно поради тази причина е възможно в бъдеще да се ъпгрейднат много от по-старите модели смартфони, които нямат Bluetooth, а осъществяват обмен на данни само с Wi-Fi.

Wi-Fi Direct е технология, позволяваща на две устройства да се свържат директно, като се елиминира нуждата от безжичен рутър, който разпръсква Wi-Fi сигнал. Често новият стандарт се сравнява с добре познатия Bluetooth, но с много по-голям обхват и по-висока скорoст за пренос на данни.

Технологията позволява на устройствата да разпръскват интернет сигнал и да се свързват с други устройства, без да е необходима т.нар. гореща точка.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

21 − = 16