Home » Марки » Nokia » Nokia N-series » Nokia N8 и C7 „умират“ в ръцете на потребителите, от Nokia мълчат!

Nokia N8 и C7 „умират“ в ръцете на потребителите, от Nokia мълчат!

3 914 прочита

Днес в Twitter случайно попаднах на „дискусия“, която нямаше как да не привлече вниманието ми. Ставаше дума за новия модел Nokia N8, който компанията анонсира като свой флагшип. Елдар Муртазин от Mobile-Review се обърна към потребителите следващи го в Twitter с въпрос има ли такива сред тях, които да имат проблем с новата си Nokia N8.

Не бяха минали и 15 мин, когато започнаха да идват отговори от потребители от различни страни, които споделяха един и същ проблем – при ползване Nokia N8 без причина като претоварване, отваряне на по-тежки приложения или каквото и да е такова просто „умирала“ в ръцете на ползвателите си. Тук мисля, че е редно да поясня за хората, които не са длъжни да са на ясно какво означава да ти „умре“ телефон в ръцете – израза се ползва в случай на безпричинно изгасване, без възможност за неговото включване.

След проучване, от Муртазин, направено в няколко различни сервизни центрове се оказва, че ситуацията е аналогична – във всички тях идват потребители с Nokia N8 с проблем „не включва, не зарежда“. В никой от тях нямат официална информация от Nokia за евентуален проблем или дефект, което само по себе си подсказва, че липсват инструкции за реакция в подобна ситуация.

По-късно днес от други независими източници, отново сервизни центрове, е потвърдено, че аналогичен проблем има и с друг нов модел на финландците – Nokia C7. И отново от компанията мълчат и отказват да признаят. Интересното е, че оплаквания са постъпили и в официалните форуми на производителя, но до този момент няма реакция от производителя.

Ако всичко казано до тук ви се струва пресилено ето ви само няколко от примерите, които и сами можете да намерите ако прегледате Google:

Пример 1 Пример 2 Пример 3

Притеснителното не е, че няколко телефона са дефектирали, а факта, че само седмица след появата му на пазара твърде много телефони дефектират с един и същ проблем. Компанията не реагира по няколко предполагаеми причини. От една страна едва ли могат да се направят анализи по сервизната система за толкова кратки периоди от време, като под време не разбирам такова за реакция, а отчетен период за сервизните центрове. От друга, ако признаят, то това със сигурност ще „удари“ по имиджа на Nokia N8, който и без това не е много добър.

По-късно днес от Nokia е спуснато съобщение до сервизните центрове касаещо моделите N8 и C7. Сервизите са инструктирани да подменят директно постъпилите дефектни телефони, а нужните бройки за подмяна на определените за DOA(Death On Arrival) поетапно ще бъдат подсигурени.

Всъщност сегашната история с масовия брак на Nokia N8 и Nokia C7 повтаря случилото се с първите партиди на Nokia 5800 преди години. Може да се направи и аналогия с тогавашните проблеми на потребителите със сегашните – Nokia 5800 беше първият сензорен, а Nokia N8 и Nokia C7 са първите със Symbian^3.

Проблема не е толкова в това, че телефони от марката Nokia дефектират. Това се е случвало и на други производители, По-важно е колко бързо от кмпанията ще локализират проблема и ще го решат. Колкото повече време се губи, толкова повече ще пострада имиджа на компанията и доверието в продуктите им. А мълчанието, което запазват към момента едва ли е най-доброто решение.

С интерес ще следя реакцията на Nokia и развитието с масово дефектиращите Nokia C7 и Nokia N8.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

5 Responses to Nokia N8 и C7 „умират“ в ръцете на потребителите, от Nokia мълчат!

 1. Веселин

  05/03/2012 at 22:05

  veselin_vasilev3 който има проблем със телефона nokia N8 да ми пише

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 2. Красимир

  11/03/2012 at 22:51

  az imam problem s moq tochno tova koeto se pishe stana i pri men ne vkluchva i ne zarejda,kakto si govoreh taka izgasna i do tam i sega kakvo?

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 3. Валентина

  22/12/2012 at 15:37

  Абсолютно същия проблем,все още е в гаранция телефона ми…надявам се да ми го оправят или подновят…

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 4. Валентина

  05/01/2013 at 18:02

  Здравейте,включвам се да кажа,че ми оправиха телефона,т.е проблема е бил в батерията сложили са ми нова батерия.

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 5. Boris

  11/02/2013 at 19:29

  Здравей Валентина,
  радвам се проблема с телефона е бил открит и решен. 🙂
  Поздрави,

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

62 + = 70