Home » Моите коментари » Ники Кънчев ме тормози!

Ники Кънчев ме тормози!

1 929 прочита

На 20.09.2010 стартира поредната игра на щастието организирана с партньорството на М-Тел и подкрепата на Глобул и Виваком. Правилата са ясни – регистрация с ЕГН на 9999, след което въпрос, чийто верен отговор ви включва в редиците на кандидат печелившите. Първоначалната регистрация е безплатна, а участието с смс се тарифира по 1,20лв/смс.

Слушал съм много за подобни игри, както и съм чел оплакванията на участвалите за смс тормоза, който следва след регистрация, но никога до сега не съм си и представял за какъв кошмар става дума! Реших този път да експериментирам. Регистрирах се от два различни телефона, един на Глобул и един на М-Тел, отговорих на по 1 въпрос и зачаках. Едва ли е изненада за някой ако кажа, че не спечелих. Това, което последва след отговорите на по един въпрос ме втрещи.

Не бяха минали и 15 мин от изпращането на отговор на въпросите от всеки един от двата телефона, а аз вече имах 4 смс-а на глобулския и 3 на М-Тел картата! Реших, 17ч е и е нормално да промотират края на дневния цикъл. Ах, колко съм грешал!

В рамките на 24ч след първоначалното участие на картата на Глобул вече имах над 25 съобщения, а на мтелската бяха с няколко по-малко! Имайки предвид, че организаторите не пращат смс-и между 22ч вечерта до 8 сутринта, то за 16 часа бях атакуван с около 50 съобщения, което прави средно по 3 на час…Повярвайте ми, ако ви се струва малко – пробвайте сами и ще разберете колко изнервящо може да бъде!

Реших, че тази доза мазохизъм ми е повече от достатъчна и се обадих на *88. Операторката само като чу „играта с 9999“ вече знаеше защо се обаждам, а след 20те секунди разговор проблема ми бе решен. Наивно бе да мисля, че и при Глобул ще мине така леко.

Отегчената Мая ме резна още на първото изречение с готовият отговор „Не мога да помогна, ние не сме организатор“. Последва кратка словесна схватка, от която разбрах, че все пак начин има. Трябвало да изпратя „stop“ на 9999 и с това приключвало всичко. Или поне за Мая бе така. Ако не бях попитал дали ще ми струва нещо, едва ли щеше да ми каже. Мая сподели, че въпросното спасително съобщение също се таксува по 1,20лв и всякакви мой арументи, че те като оператор според собствените си Общи условия ако нямат изричното ми съгласие нямат право да ми пращат непоискани търговски съобщения. На всички мой аргументи тя повтаряше : „Не сме организатор на играта, свържете се с “Ню геймс” ООД“.

В условията на „СМС за милиони“ е описано всичко, само не как можеш да се откачиш от тормоза. А би било редно. За контакт е посочено следното:

   • Ако имате въпроси относно играта, свържете се с нас:
   • За абонати на Mtel:9999 – безплатен за всички абонати на Mtel (обаждането се пренасочва към *88)
   • За абонати на Globul:123 – за всички абонати на Globul(0.03 лв. с ДДС за обаждане)
   • За абонати на Vivacom:123 – безплатен за всички абонати на Vivacom
   • e-mail: info@smsmilioni.bg

Мая упорито настояваше да се обадя на телефона на организатора. Как да стане това се питам аз след като телефон няма. Но това си е мой, проблем, не на Мая, нали?

Разрових форумите, в които пише, че освен съобщенията имало и обаждания към участниците със запис на Ники Кънчев окуражаващ хората да участват отново. Не мога да го потвърдя, не издържах толкова. Не мога да задържа в себе си онова, което бих искал да кажа на г-н Стани богат!

– Ники, г-н Кънчев, извинявайте! Извинявайте, че не Ви дочаках да ми се обадите, но нямам нерви с дебелина на корабни въжета!

-Ники, дано не ми се сърдиш, но ако бях потърпял още малко, може и да не бях намерил телефона за връзка, но виж с удоволствие бих ти счупил бутончето, дето така готино свети. Чудя се, Ники, ти пусна ли смс за играта? Ей, така за спорта, то е ясно, че нямаш право на участие, ама поне да видиш какво е? Не си толкова глупав да си го причиниш сам нали?

Да подхващам ли пак въпроса за любимците ми от КЗП (Комисия по търговия и защита на потребителя)? Тия хора не гледат телевизия, не играят в игри, абе явно нищо не правят щом никога не са разбрали нищо. По смисъла на ЗЗП смс-ите са си чиста проба непоискани търговски съобщения, за което закона предвижда санкция (чл 6 (4) от ЗЕТ). И не, не пише в условията на играта, че съм съгласен!

Дори да се приеме, че договорите и общите условия съответстват на закона, потребителите могат да оттеглят съгласието си, дадено чрез договора за мобилни услуги. Отново, моето лично мнение е, че тези клаузи не дават право на Глобул и на „Ню геймс“ да изпращат непоискани търговски съобщения. За нарушаване на тази забрана се налагат санкции от страна на Комисията за защита на потребителите“.

От друга страна, признавам си, не зная коя институция би следвало в подобни случай да следи операторите. За мен няма никакво значение, кой е подкрепял и кой е съдействал. За мен Глобул са доставчик на съобщенията и след като изрично заявявам нежеланието си да ги получавам, той е оператора, който трябва да ги спре. Не “Ню геймс” ООД, не леля Гицка от клон 6ти на Български пощи. Ама на Мая не и пука! Тя е там да избута 8 часа смяна, подготвила се е за наплива на пияндурки чудещи се с кой да си говорят и хич не и дреме. Ама що ли да и пука? Сам се се регистрирал, нали?

Не става ясно защо за да се „запишеш“ е нужно да предоставиш ЕГН? Играта „Sms за милиони“ има доброволен характер и участието в нея зависи от личната преценка на всяко лице.

От друга страна, при събирането на лични данни трябва да се спазват разпоредбите на Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД), в конкретния случай – чл. 19, ал. 1 от ЗЗЛД, съгласно който администраторът на лични данни трябва да уведоми физическите лица за целите на обработване на личните им данни, получателите или категориите получатели, на които могат да бъдат разкрити данните, задължителен или доброволен е характера на предоставяне на данните, както и информация за правото на достъп и правото на коригиране на събраните данни.

И какво се оказва? Глобул, в лицето на отегчената Мая, не му пука за мен. КЗП са в орбита и буквално са над тези неща. “Ню геймс” ООД са оставили мейл в случай, че реша да им се обадя…Не виждам какво да направя, освен да кажа на Ники. Той поне да ме разбере.

Ники, в теб ми е надеждата. Искам да спреш да ме тормозиш с оферти, моля те! Не искам да ти кажа дали Азис е рок или по-фолк изпълнител! Всъщност, знаеш ли, Ники? Искам да те абонирам за тия прекрасни смс-чета! Ей така, профилактично! За пълния цикъл на играта (периода, в който могат да се осъществяват залози) е от 00:00:00 ч. на 20.09.2010 г. до 23:59:59 на 31.12.2010 г. Да те видя, дали ще си помислиш повече да участваш.

Айде, и със здраве, че получих смс!

А, пак ти си ми писал…

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

2 Responses to Ники Кънчев ме тормози!

 1. Pavlin Neichev

  03/02/2011 at 16:18

  Това е нечуван пладнешки обир.Цял месец пращах есемеси като луд и накрая някакав царвул от някво село дето го няма на картата печели с два есемеса къде е справедливоста за всички организатори и за М тел много пожелания за успешна работа дълъг живот и много поздрави на целия им род дано да направят голяма печалба от моите есемеси.Благодаря ви мили хора , играта ви започва да ми липсва!

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 2. Valentina

  27/11/2011 at 13:25

  Сега и аз съм подложена на същия тормоз от „Стани милионер“ с този Юлиян.Без да съм се обаждала от вчера получавам от тях SMS-си 4 или 6 с уверението им че съм голяма глупачка и си изтървавам късмета.Какво беше изненадата ми когато получих информация от М-тел че до този момент за 10 дене съм натрупала сметка без ДДС и такса около 7 лева.Това означава че техните SMS-си ми ги таксуват на мен май по 1.20.без мое съгласие и знание.Явно вече никой не им се връзва и по този начин искат да си натрупат своите печалби.

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 + = 4