Home » Новини » M-Tel отчитат спад в приходите си

M-Tel отчитат спад в приходите си

2 712 прочита

Клиентската база на Мобилтел се запазва стабилна на 5.2 милиона клиенти в края на третото тримесечие на 2010 година. Делът на мобилния пазар се увеличава до 50.0%. Мобилният броудбанд отбелязва силно представяне с нарастване на клиентската база от 92.9% до близо 97,800 клиенти на мобилен броудбанд.

В условията на сложна икономическа обстановка, засилена конкуренция и регулаторна намеса, общият приход спада с 11.0% до 140.4 милиона евро в третото тримесечие на 2010 в сравнение със същия период на миналата година.

Месечните такси и приходите от трафик са повлияни от по-ниските цени на минута разговор, дължащи се на засилената конкуренция на пазара и преминаването към пакетни тарифи. Приходите от взаимна свързаност са засегнати от регулацията, като цените за терминиране спадат с приблизително 43% на годишна база.

Средните стойности на приход от абонат спадат с 9.9% до 8.2 евро, поради споменатото преминаване към ползването на пакетни тарифи, както и понижено използване на гласови услуги и по-ниски цени за терминиране на мобилните разговори.

Оперативните разходи бяха намалени с 7.6% до 64.5 милиона в третото тримесечие на 2010, отчасти минимизирайки влиянието на спадащите приходи от EBITDA.

На 15 септември 2010 година Мобилтел обяви планираното придобиване на Спектър Нет АД и Мегалан Нетуърк ООД, два от местните оператори на високоскоростни фиксирани мрежи. Придобиванията се очаква да бъдат включени в отчетите за българския сегмент и през първото тримесечие на 2011.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to M-Tel отчитат спад в приходите си

  1. Pingback: Tweets that mention M-Tel отчитат спад в приходите си | GSM Spot -- Topsy.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

71 + = 73