Home » Новини » КРС натиска Виваком за по-ниски такси

КРС натиска Виваком за по-ниски такси

2 603 прочита

КРС задължи Виваком да свали част от таксите, които събират от кабелни оператори ползващи каналната мрежа на оператора. Според приетото решение операторите трябва да плащат по 8 стотинки без ДДС на линеен метър за ползване на канална тръба при положен кабел. Досега тази такса беше 20 стотинки без ДДС.

От регулатора са заложили единна цена при полагане на кабели, които са в защитни тръби. Таксата за това, според предложението на КРС, е 16 стотинки. До момента тя варираше между 20 и 26 стотинки в зависимост от броя защитни тръби.

Осигуряване на достъп до каналната мрежа на „Виваком“ в работно и извънработно време остава без промяна – съответно 45 лв. дневно на човек и 60 лв. дневно на човек (без ДДС).

Всичко това се случва само седмица, след като кабелните оператори поискаха регулаторът да приеме общите условия за използване на каналната мрежа на „Виваком“ – нещо, което се бави повече от година. От телекома обявиха, че още не са получили официално становището на КРС и не коментират дали имат намерения да обжалват.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

81 + = 88