Home » Любопитно » Испания и Португалия преговарят за премахване роуминг таксите помежду им

Испания и Португалия преговарят за премахване роуминг таксите помежду им

2 638 прочита

Борбата на Европейската комисия за намаляване таксите за роуминг не е нито новина, нито нещо ново. Интересен е факта, че Португалия и Испания са на път да създадът прецедент като премахнат напълно таксуването в роуминг между тях. Определено това ще е първият такъв случай в ЕС, но двете страни демонстрират решеност в тази насока.

Според информацията на The New York Times, двете страни са стартирали преговори в тази насока, а темата е залегнала и в програма на срещата през следващия месец между премиерите на двете страни, а реализирането на проекта може да получи подкрепата и на Европейската комисия.

Ако се достигне до пълно премахване на таксите за роуминг разговори между Португалия и Испания, това определено ще послужи като пример и за останалите страни членки на ЕС. Предвид икономическия интерес обаче е интересно как ще се преборят със съпротивата, а такава със сигурност ще има, от страна на мобилните оператори, на които подобно решение ще коства сериозни загуби.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

63 − = 59