Home » Любопитно » Google съди американското правителство

Google съди американското правителство

3 055 прочита

Google възропта срещу политиката по организиране на конкурси за доставка на услуги от американското правителство. Оплакването се дължи на политиката на толериране Microsoft от официалните власти. Причината е, че според търсачката американските власти с действията си създават неравнопоставеност между продуктите на Бил Гейтс и останалите компании.

Според Google, те имат предпочитания към софтуерния гигант като така се създава възможност за нелоялна конкуренция. Продуктите на Microsoft са били избрани за новата имейл и система за обмяна на съобщения на правителството. В изискванията за проекта изрично се споменавало, че той трябва да е част от Microsoft Business Productivity Online Suite. Така се елиминирал шанса изобщо за каквото и да е участие на компания различна от Microsoft.

От представената информация оставаме с впечатление, че Google наистина има информация за извършени нарушения от правителството. За да обсъдят рамките на „нечестния“ конкурс от Google са се срещнали с представители на DOI. Случаят обаче не е толкова прост, тъй като според някои източници Google въобще не разполага с нужните договори, за да работи с правителството.

Източник

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

61 − = 56