Home » Новини » Globul с ръст от 8% на абонати с договор

Globul с ръст от 8% на абонати с договор

2 916 прочита

През третото тримесечие на 2010 г., GLOBUL продължи да увеличава броя на абонатите си на договор, като броят им нараства с почти 8% спрямо същия период на миналата година и достигна 2,2 милиона или 57,2% от всички клиенти на оператора. Продължаващата тенденция за преминаване от предплатени към абонаментни услуги сред клиентите на GLOBUL се дължи както на атрактивните търговски предложения на компанията, така и на задължителната регистрация на предплатените карти – като резултат това доведе до намаляване на общия брой на потребителите на предплатените услуги на GLOBUL. Към края на третото тримесечие на 2010 г. общият брой на клиентите на оператора е приблизително 3,9 милиона.

Приходите от услуги на GLOBUL за тримесечието намаляха със само 4,9%, най-вече поради въздействието на макроикономически фактори, силната конкуренция в корпоративния сегмент и по-ниските цени за терминиране.

Независимо от сложната икономическа обстановка, GLOBUL и Germanos успяха да намалят общия размер на разходите си с над 16% в сравнение с третото тримесечие на 2009 г. чрез въвеждането на редица мерки, най-вече по отношение на разходите за продажби и дистрибуция, реклама и администрация, като принос към намаляването на разходите отчасти имаха и по-ниските цени за терминиране.

Съотношението между оперативната печалба и общите приходи на компанията за първите девет месеца на годината се запази на миналогодишното ниво, като се увеличи с 0,7 процентни пункта спрямо 2009 г. и достигна 39,9%.

Средното месечно потребление на клиентите на GLOBUL за третото тримесечие на 2010 г. достигна 141 минути, с 15% повече от третото тримесечие на 2009 г. Средният приход от един потребител за периода е 17,1 лв. или с 2,9% по-малко от същия период на миналата година.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

67 + = 71