Home » Любопитно » Facebook представи нова услуга за съобщения

Facebook представи нова услуга за съобщения

2 721 прочита

Днес в 22ч българско време бе даден старта на организираното събитие на Facebook. Предположенията и очакванията бяха много, а слуховете различни. От представяне на нов модел телефон, мобилна платформа до мейл клиент, който да се превърне в „убиеца на GMail“. Предположенията за последното се градяха на битката започнала преди десетина дни между двете компании.

Да се върнем на събитието на Facebook. Марк Зукенберг представи нова услуга за съобщения или както сам я нарече „модерна система за съобщения“. Според него услугата трябва да бъде максимално проста и лека за ползване. Зукенберг заяви, че новата услуга „няма да е мейл убиец“, а една от съставящите го опции ще е възможността за мейл клиент. И да, потребителите ще могат да получат @facebook.com акаунт ако желаят, но това няма да е задължително условие.

Идеята е услугата да е максимално опростена, не формална, тъй като при проведените проучвания е било установено, че много от младите хора определят комуникацията чрез мейл като „твърде формална“. Освен мейл клиента, за който споменах, услугата интегрира в себе си IM, SMS и Facebook съобщения.

За да постигнат всичко това от Facebook са създали три нови ключови функции : опростени съобщения, история на съобщенията и социална кутия. Последното като възможности и функции доста прилича на Priority Inbox, услуга която от Google пуснаха преди малко повече от месец. Социалната кутия ще ползва списъка ви с приятели за да може да изгради списък и да подреди по приоритет получените от вас съобщения.

Интересен факт е, че по разработката на новата услуга е работил екип от 15 инжинери, което е най-големия екип работил по проект на Facebook.

Зукенберг съобщи, че новата функционалност ще бъде активирана поетапно за потребителите в различните крайща на света, а ъпдейти са предвидени и за мобилните приложения за достъп до социалната мрежа.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

51 − 48 =