Home » Марки » Nokia » Nokia C-series » Стартират доставките на Nokia C6-01

Стартират доставките на Nokia C6-01

5 212 прочита

По-малко от два месеца след официалната си премиера на Nokia World доставките на моделът Nokia C6-01 стартираха. Интересен факт свързан с устройството е, че той е първият, който ще се появи на пазара и притежаващ новата Clear Black технология.

Clear Black позволява по-добро качество на изображението при пряка слънчева светлина, по-добър контраст и яркост на цветовете, а от там и по-качествена картина. И докато сме на темата с дисплея е редно да припомним, че той е капацитивен 3.2″ AMOLED.

Процесора и графичния ускорител ползвани при Nokia C6-01 са като при моделите N8 и C7. C6-01 поддържа 3G и Wi-Fi, а капемарат е 8 мегапиксела с двойна LED светкавица и възможности за запис на 720р видео. Модела е с вградена памет от 340MB, но тя може да бъде увеличена посредством слота за microSD, а в пакетажа от Nokia са включили 2GB карта памет.

Nokia C6-01 спада към еко линията на компанията, като за направата му са ползвани рециклирани пластмаса и метал.

Очакваната цена, на която ще се доставя Nokia C6-01 e около 260 евро, като са възможни различия предвид локални субсидии от страна на оператори.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

52 + = 58