Home » Новини » Проектът „Titan“, Facebook убиеца на GMail

Проектът „Titan“, Facebook убиеца на GMail

2 758 прочита

Още от февруари неофициално се заговори за проекта „Титан„, с който от Facebook смятат на нанесат сериозен шамар в битката им с Google, което последните дни става все по-сериозна. За това обаче по-късно. Какво е „Титан“?

В понеделник от Facebook са насрочили събитие, на което се очаква да представят нова, допълнителна услуга. Ако слуховете са верни то това ще е мейл акаунт за всички потребители на социалната мрежа. Да, всеки притежаващ акаунт във Facebook ще разполага и със собствена @facebook.com поща.

Колкото и странно да звучат подобни догадки, няма как да се отрече, че има и голяма доза истина в предположенията. Все пак Facebook държат най-популярния продукт за споделяне на снимки, същото важи и за организиране на събития. Ако проектът с мейл акаунтите е реален, то всичко това, в комбинация с възможностите на новата система за разплащане по различни игри е обречена на успех.

Лично аз мога да направя аналог, или поне в известна степен, с функционалност, която скоро бе пусната в GMail. Става дума за priority inbox, или с други думи пощата ви се „самообучава“ кои са важните писма за вас според начина ви на четенето им и така с времето започва все по акуратно да ги визуализира в предни позиции.

Нека сега се върнем на Facebook. Социалната мрежа знае кои са ви приятелите, колко често контактувате и каква тяхна информация преглеждате. Нали не мислите, че не следят и това? Ако следваме логиката на Google услугата, то при социалната мрежа ще е много по-лесно да приоритизират пощата ви, като по този начин лесно и бързо да проверявате важните за вас съобщения.

Дали това обаче са само слухове, ще разберем скоро. Вие мислите ли, че Facebook работят в подобна насока?

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 + 2 =