Home » Любопитно » Android » Продажбите на Android-базирани смартфони са надминали тези на iPhone

Продажбите на Android-базирани смартфони са надминали тези на iPhone

3 796 прочита

Продажбите на Android-базирани смартфони са надминали тези на iPhone. Към момента 44% от световния пазар на смартфон устройства се държат от модели, използващи операционната система на Google.

Това според специалистите означава, че Android смартфоните не само са надминали по продажби iPhone, но ако се направи сравнение, продажбите на смартфони с Android са близо двойно повече на фона на устройствата на Apple. По този начин Android заема първата позиция сред използваните за смарттелефони операционни системи.

На световния пазар Android е на първо място с 44% продажби. iOS държи второто място с 23% от мобилни операционни системи използвани за смартфон устройства. В челната тройка влиза и BlackBerry OS на Research in Motion(RIM) с близо 22% дял.

Анализаторската група, провела изследването, NPD, естествено изнесе и своите виждания за това какви са причините за сериозните промени в глобалното използване на смартфони. Те определиха като основна причина за намалелите проценти за Apple именно факта, че компанията е насочила своите продажби основно към американския пазар.

От друга страна Android семейството има много по-интернационална маркетингова кампания, което е и основната причина за впечатляващите резултати. Именно заради това е възможно и тези цифри да се променят още в началото на следващата година, когато от Apple започват своята световна кампания за разпространение на продуктите си, което означава, че iPhone ще е достъпен за потребителите в много повече държави сравнено с настоящия период.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 77 = 83