Home » Новини » Марк Зукърбърг отрече възможността за Facebook телефон

Марк Зукърбърг отрече възможността за Facebook телефон

2 833 прочита

Преди дни се състоя събитие организирано от Facebook, като очакванията бяха, че на него ще се получи повече информация около слуховете за разработка на собствен модел телефон.

Определено очакванията се оправдаха, като Марк Зукенберг коментира темата и напълно отрече подобна възможност. Зукърбърг заяви, че компанията му никога няма да се занимава с производство на телефони поне поради няколко причини.

Първата причина, според него, е че Facebook по начало не е хардуерна компания и целта на всички нейни продукти е да усъвършенстват и разнообразят социалните услуги за своите потребители. На второ място, създателят на социалната мрежа смята, че въпреки популярността й, един специализиран Facebook телефон не би донесъл значителни приходи за компанията, което от своя страна не би оправдало инвестиции в тази насока

“Ще бъде много глупаво от наша страна ако последваме стратегията да продаваме малък брой телефони,” твърди той. Според него, дори потенциалният телефон да успее да се продаде в 10-20млн. бройки, това пак ще е неимоверно малък дял от пренаселения пазар, доминиран от много по-опитни производители в сектора. Не на последно място подобна стратегия би създала конкуренция между Facebook и десетките производители на мобилни телефони, които в момента са им партньори.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

64 − 63 =