Home » Любопитно » Android » Компания за мобилни плащания стана ябълка на раздора между Google и Apple

Компания за мобилни плащания стана ябълка на раздора между Google и Apple

3 743 прочита

Boku е фирма занимаваща се с извършването на мобилни плащания, която определено е необходима и на двата гиганта. Явно компанията е привлякла интереса на Google и Apple, защото според изпълнителния директор на Boku – Марк Брито и един от нейните създатели Рон Хирсън, към момента компанията води преговори успоредно както с Apple, така и с Google.

Все още няма яснота кой от големите мобилни производители ще е новият собственик на фирмата. Според специалистите който и да успее да купи компанията за мобилни плащания, определено ще натрупа сериозна преднина пред конкуренцията.

Според TechCrunch сумата, която се обсъжда за фирмата е между $250 и $450 млн. Това не е сума, която би затруднила Apple, а още по-малко  Google. Това означава, че ще можем да видим коя от двете компании е по-добра в преговорите.

Android и iOS предлагат множество услуги, които се плащат онлайн. Именно поради тази причина и двата производителя има голяма нужда от Boku. Компанията за плащания от своя страна може да улесни значително целият процес, тъй като позволява плащане чрез вписване единствено на телефонния номер към устройството. Остава само да изчакаме и да видим кой ще надделее в поредната битка между Apple и Google.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 3 = 2