Home » Любопитно » WiMax » WiMAX интернет от Макс Телеком в автомобилите Renault Twingo

WiMAX интернет от Макс Телеком в автомобилите Renault Twingo

10 008 прочита

Макс Телеком в сътрудничество с Рено Нисан България, демонстрираха пред медиите възможностите за ползване на високоскоростен мобилен интернет от оператора в гамата автомобили Renault Twingo. Услугата се предоставя посредством първия в Европа WiMAX / WiFi рутер, джобен формат и с вградена батерия – URoad 5000, който е интегриран в автомобилите. Потребителите в България са първите европейци, които могат да се възползват от удобството от използването на подобен тип устройства. Модемът гарантира достъп до интернет, без обвързване с кабели или сериозни ограничения в броя на крайните устройства. Най-привлекателната функция на URoad 5000 е възможността за връзка с глобалната мрежа по време на движение.

Рутерът трансформира WiMAX сигнала в WiFi и всеки, който разполага с преносимо WiFi устройство, може да е свързан с мрежата навсякъде, в близост до автомобила. URoad 5000 е компактен и удобен за пренасяне. Той може да осигури връзка за до 10 WiFi поддържащи устройства – компютри, портативни мюзик плейъри, игри, PDA. Модемът е удобен за използване в открити пространства – градини, паркове, по-големи офиси.

Взичко, което е нужно да направите е да включите своя WiMAX USB модем в рутера и веднага се създава WiFi безжична мрежа (hotspot), която позволява всяко WiFi потребителско устройство – преносим компютър, смартфон, таблет, PDA и др. – да се възползва от предимствата на високоскоростната мобилна връзка на Макс Телеком.

Предложението на Макс Телеком определено е иновативно и променя представите за използване на интернет на открито като създава редица нови възможности за обезпечаване с безжична връзка на събития на открито, събирания и разходки извън града, купони в паркове и др. Решението позволява дори създаването на напълно мобилна локална мрежа, която може да се движи заедно с автомобила и е достъпна в движение от всички пътници в колата. Така, при пътуване с автомобил, в зона на покритието на Макс Телеком, пътниците спокойно могат да използват времето за работа, забавление или достъп до социалните мрежи.

А то, покритието е хубаво да бъде проверено на сайта на телекома или оставените телефони за контакти. Да, WiMax мрежите у нас се разрастват, но все още не може да се гарантира покритие на цялата територия на страната.

Twingo поддържа постоянна връзка с външния свят и благодарение на комуникационните възможности, заложени в него, които нямат еквивалент в класа му. Аудио системата TunePoint, която се контролира от волана позволява достъп до музика в mp3 формат от външен източник – USB, mp3 плейър или iPod.Twingo се предлага и със система за свързване с мобилен телефон Bluetooth, която има функция за задържане на разговора за по-безопасно шофиране. А иновативната концепция „моето Twingo” позволява персонализиране на автомобила с различни елементи за екстериора, както и в интериора чрез монтиране на аксесоари като Organizer-Box и Make-up Box.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 2 = 6