Home » Любопитно » Wi-Fi Alliance даде първите сертификати за Wi-Fi Direct

Wi-Fi Alliance даде първите сертификати за Wi-Fi Direct

3 260 прочита

Асоциацията Wi-Fi Alliance обяви, че е започнала да издава сертификати на продуктите, които са съвместими с технологията Wi-Fi Direct.

Според официалното съобщение на сдружението вече има издадени сертификати на поне 5 хардуерни продукта, които поддържат стандарта и могат да се инсталират в персонални компютри, преносими устройства или друга потребителска електроника.

Според членовете на Wi-Fi Alliance това е началото на стандарт, който може да улесни споделянето на информация и работата с интернет, без потребителите да се ограничават от характеристиките на традиционната безжична връзка.

Wi-Fi Direct е технология, позволяваща на две устройства да се свържат директно, като се елиминира нуждата от безжичен рутър, който разпръсква Wi-Fi сигнал. Често новият стандарт се сравнява с добре познатия Bluetooth, но с много по-голям обхват и по-висока скорoст за пренос на данни.

Технологията позволява на устройствата да разпръскват интернет сигнал и да се свързват с други устройства, без да е необходима т.нар. гореща точка. От Wi-Fi Alliance посочват, че обхватът може да стигне традиционния обхват на Wi-Fi рутърите.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 1 = 4