Home » Марки » SonyEricsson » Sony Ericsson на печалба и това тримесечие

Sony Ericsson на печалба и това тримесечие

3 841 прочита

Sony Ericsson излезе на печалба за трето поредно тримесечие, подпомогнати от търсенето на смартфони с операционната система на Google – Google Android. Нетната печалба на компанията за третото тримесечие е в размер на 49 млн. евро в сравнение със загуба от 164 млрд. евро за същия период на 2009 г. Положителният финансов резултат на базираната в Лондон компания се оказа по-лош от очакваните от анализатори 59 млрд. евро.

Sony Ericsson се върна на печалба през първото тримесечие на тази година след шест поредни тримесечия на загуби благодарение на добрите продажби на смартфони в САЩ и Китай. Те увеличиха средната цена на мобилен телефон на Sony Ericsson до 154 евро през третото тримесечие от 114 евро година по-рано, след като повече потребители потърсиха Android като алтернатива на смартфона на Apple – iPhone.

От Sony Ericsson посочват, че различното представяне на разнообразните модели по географски региони е причина за по-ниските продажни цени.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

84 − = 77