Home » Моите коментари » Skype 5.0 дебютира с интеграция на Facebook

Skype 5.0 дебютира с интеграция на Facebook

3 475 прочита

 

Skype  днес обявиха, че с пускането на версия 5.0 на IM клиента си за Windows той ще е в пъти „по-социален“ или с други думи ще предложи на милионите си потребители интеграция със социалната мрежа Facebook.

При версията Skype 5.0, след влизане с Facebook Connect ще можете да проследите ъпдейта на статусите на приятелите си, както и да обновявате своя собствен, да проследите обновяванията в профила си, новини от вашите познати. Освен това ще е възможно и обратното – да следите Skype статуса на близки или познати ви хора, които сте добавили в Skype List-a си.

Със сигурност основният интерес е към VoIP възможностите на Skype. С интеграцията вече ще можете да се обаждате на мобилните или просто да изпратите текстово съобщение на своите приятели от Facebook. Не е пропусната опцията за осъществяване на Skype-до-Skype разговори, като за да се случи това, човека, на който звъните трябва също да има Skype акаунт.

От компанията са предвидили възможност за тестови период на групов видео разговор, услуга от която се възползват около 40% от потребителите, според изнесените данни.

Всичко казано до тук сочи само едно – случващото се е наистина голяма крачка напред в полза на Skype. С интеграцията с Фейсбук, компанията получава сериозен шанс да разшири базата си с клиенти, които към момента наброяват около 560млн в цял свят. От друга страна дава шанса на ползвателите на социалната мрежа да се възползват от удобствата на VoIP телефонията.

Цялото това партньорство между Skype и Facebook, макар и логично по отношение на предлаганите услуги и типа потребители, от друга страна е малко странно. Дали това да не е първа крачка към едно бъдещо сливане? Не звучи чак толкова налудничево – Facebook да придобие Skype? Как мислите?

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

47 − = 37