Home » Марки » Samsung » Samsung Craft – първия LTE телефон на пазара в САЩ

Samsung Craft – първия LTE телефон на пазара в САЩ

3 588 прочита

Слайдерът Samsung Craft е първият LTE (Long term evolution) смартфон бе пуснат в продажба в САЩ. Устройството функционира на базата на собствена мобилна платформа Samsung Bada. То е оборудвано с 3 мегапикселова камера и модул за безжична Wi-Fi връзка.

Слайдерът Samsung Craft е оборудван със сензорен екран с диагонал от 3.3 инча и плъзгаща се клавиатура.

Craft ще бъде в състояние да работи в LTE мрежи, както и в мрежите на CDMA (стандартната 3G мрежа). На 21 септември в САЩ тръгна първата изградена мрежа от типа LTE, която MetroPCS стартира в Лас Вегас. До края на годината от компанията планират изграждането и пускането на още LTE мрежи и в други части на страната.

Цената на апарата е 299 долара. За да работи в LTE мрежа обаче, от оператора са сложили допълнителна такса, включена в договора за абонамент, която може да бъде 55 или 60 долара на месец.

LTE технологията е свързана с комуникационните мрежи от четвъртото поколение (4G мрежи). В момента в цял свят по-често срещани и използвани са мрежите от типа WiMAX, чийто характеристики също ги приравняват към четвъртото поколение комуникационни системи. Въпреки това, в сравнение с WiMAX, LTE позволява по-бързо предаване на данни, както и по-силен сигнал, особено в затворени помещения, което определено е предимство пред WiMax технологията.

Първата WiMAX мрежа бе пусната на пазара през 2006 г., а тази от типа LTE бе пусната с търговска цел за първи път в Стокхолм и Осло в края на 2009 г.

4G мрежите се отнасят към четвъртото поколение мобилни безжични стандарти за комуникация. Те са последователи на 2G и 3G връзките. Разликите между системите обикновено се отнасят до промени в структурата на услугите, които се предлагат, както и в скоростта на преноса на информация.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 6 = 1