Home » Новини » Mtel обяви: „Няма изтичане на данни от системата!“

Mtel обяви: „Няма изтичане на данни от системата!“

2 127 прочита

 

Мобилтел категорично заявява, че няма изтичане на данни от системата на компанията. Всички клиенти на М-Тел трябва да са спокойни, че личните им данни са защитени и не са били обект на никакви зловредни външни действия. Те се съхраняват изцяло в съответствие с изискванията на Закона за защита на личните данни. Няма индикация трети лица да са осъществявали неправомерен достъп до личните данни на клиенти, в това число и до информацията за месечното им потребление и фактури. Всяко подобно твърдение, което не се основава на истината и нарушава репутацията и доверието в компанията, е недопустимо. Компанията запазва правото си на юридически действия по отношение на всеки, който умишлено разпространява подобни неистини в публичното пространство.

Мобилтел е сред компаниите на международно ниво, вложили най-много средства в осигуряването на защитата на данните за своите клиенти. Телекомът е регистриран администратор на лични данни по ЗЗЛД и прилага всички правила и инструкции за технически и организационни мерки за защита на данните от:

 • случайно или незаконно унищожаване или от случайна загуба,
 • от неправомерен достъп, изменение или разпространение,
 • от други незаконни форми на обработване.

Спазването на тези правила се изисква и от официалните партньори на компанията.

В момента сроковете за фактуриране и плащане са изместени, но първите фактури от септемврийския цикъл вече са изпратени към клиентите. Компанията е на път да влезе в нормалния си ритъм на работа, въпреки че въвеждането на подобна система отнема време дори в по-големи компании. Процесът изисква прехвърлянето на голяма по обем и изключително детайлна информация. Всички придобивки в облужването на клиентите, които Мобилтел с годините превърна в стандарт за ежедневието на клиентите, ще бъдат незабавно възстановени след като новата система заработи в пълния си капацитет.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

3 Responses to Mtel обяви: „Няма изтичане на данни от системата!“

 1. ками

  05/10/2010 at 10:57

  много ясно, че няма, но не знам кой ги пуска тия провокации по нета, само да се тормозят хората излишно?!

  GD Star Rating
  a WordPress rating system
  GD Star Rating
  a WordPress rating system
 2. Boris

  05/10/2010 at 11:16

  Хората ако имат малко акъл в главите, няма да се притесняват от нашествие на марсианци към базите данни на Мтел, ама уви…

  GD Star Rating
  a WordPress rating system
  GD Star Rating
  a WordPress rating system
 3. radi

  06/10/2010 at 11:18

  az ve4e uspqh da si proverq tekushtata smetka i minutite na *88, dori govorih s operator o mi kazaha 4e fakturite za septemvri sa pusnati i da ne se pritesnqvam za zabavqneto zashtoto nqmalo da ima izdavane na 2 fakturi nakup kato shtqlo da ima period ot 3 sedmici mejdu dvete otdelni plashtaniq

  GD Star Rating
  a WordPress rating system
  GD Star Rating
  a WordPress rating system

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 + 2 =