Home » Новини » Mtel обяви: „Няма изтичане на данни от системата!“

Mtel обяви: „Няма изтичане на данни от системата!“

3 893 прочита

 

Мобилтел категорично заявява, че няма изтичане на данни от системата на компанията. Всички клиенти на М-Тел трябва да са спокойни, че личните им данни са защитени и не са били обект на никакви зловредни външни действия. Те се съхраняват изцяло в съответствие с изискванията на Закона за защита на личните данни. Няма индикация трети лица да са осъществявали неправомерен достъп до личните данни на клиенти, в това число и до информацията за месечното им потребление и фактури. Всяко подобно твърдение, което не се основава на истината и нарушава репутацията и доверието в компанията, е недопустимо. Компанията запазва правото си на юридически действия по отношение на всеки, който умишлено разпространява подобни неистини в публичното пространство.

Мобилтел е сред компаниите на международно ниво, вложили най-много средства в осигуряването на защитата на данните за своите клиенти. Телекомът е регистриран администратор на лични данни по ЗЗЛД и прилага всички правила и инструкции за технически и организационни мерки за защита на данните от:

 • случайно или незаконно унищожаване или от случайна загуба,
 • от неправомерен достъп, изменение или разпространение,
 • от други незаконни форми на обработване.

Спазването на тези правила се изисква и от официалните партньори на компанията.

В момента сроковете за фактуриране и плащане са изместени, но първите фактури от септемврийския цикъл вече са изпратени към клиентите. Компанията е на път да влезе в нормалния си ритъм на работа, въпреки че въвеждането на подобна система отнема време дори в по-големи компании. Процесът изисква прехвърлянето на голяма по обем и изключително детайлна информация. Всички придобивки в облужването на клиентите, които Мобилтел с годините превърна в стандарт за ежедневието на клиентите, ще бъдат незабавно възстановени след като новата система заработи в пълния си капацитет.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

3 Responses to Mtel обяви: „Няма изтичане на данни от системата!“

 1. ками

  05/10/2010 at 10:57

  много ясно, че няма, но не знам кой ги пуска тия провокации по нета, само да се тормозят хората излишно?!

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 2. Boris

  05/10/2010 at 11:16

  Хората ако имат малко акъл в главите, няма да се притесняват от нашествие на марсианци към базите данни на Мтел, ама уви…

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 3. radi

  06/10/2010 at 11:18

  az ve4e uspqh da si proverq tekushtata smetka i minutite na *88, dori govorih s operator o mi kazaha 4e fakturite za septemvri sa pusnati i da ne se pritesnqvam za zabavqneto zashtoto nqmalo da ima izdavane na 2 fakturi nakup kato shtqlo da ima period ot 3 sedmici mejdu dvete otdelni plashtaniq

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

30 − 23 =