Home » Марки » Motorola » Motorola отчете печалба за първи път от години

Motorola отчете печалба за първи път от години

4 770 прочита

От Motorola за първи път от 2006г през това тримесечие отчетоха печалба. Компанията, която дълго време не правеше нещо различно от това да отстъпва пазарни позиции и да отчита загуби успя да приключи последните три месеца работа излизайки на печалба.

Ръководството, и по-конкретно отговарящия за мобилното подразделение Санджей Шах, заложи много на разработката на модели с Android платформа, което явно е било правилното решение. От доставените 9,1 млн телефона 3,8 млн са работещи под Android OS. Motorola отчита ръст в приходите от 13% до 4,9 милиарда долара, а печалбата е 109 милиона долара. Подразделението от компанията отговарящо за мобилните телефони отчита приходи от 2 милиарда долара, което е ръст от 20% на годишна база, а печалбата е 3 милиона долара.

Все пак скоро компанията ще бъде разделена на подразделения. В едната част от компанията ще бъдат мобилното поделение и бизнесът с домашни потребители (в него влизат сет-топ устройства и решения за предаване на видео, глас и данни), а в другата ще са бизнес клиентите и инфраструктурното оборудване.

Мобилното поделение ще бъде управлявано от Санджей Шах, а това за бизнес клиентите – от Грег Браун, които ги оглавяваха и досега.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 + 2 =