Home » Новини » Facebook и Skype преговарят за партньорство?

Facebook и Skype преговарят за партньорство?

3 968 прочита

Facebook Inc. и Skype водят преговори за сливане на комуникационните услуги, които предлагат в интернет, съобщава Wall Street Journal.

Партньорството, което се очаква да бъде обявено в близките седмици, ще дава възможност на потребителите на Facebook да влизат в Skypeползвайки Facebook Connect регистрации си. По този начин ще могат да изпращат текстови съобщения, да провеждат разговори и да осъществяват видео връзка със своите Facebook приятели чрез Skype. Интегрираните функции са включени във версията Skype 5.0, която се очаква да бъде представена скоро.

Партньорството ще интегрира по-тясно 560-те милиона регистрирани потребители на Skype – 124 млн. от които използващи услугата поне по веднъж на месец – с 500-те милиона потребители на Facebook. Ако всичко това се случи, то неминуемо ще доведе до притеснения за Google Inc. който води битка с Facebook за вниманието на интернет потребителите. Миналият месец Google интегрира телефонна услуга в своята Gmail електронна поща.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

One Response to Facebook и Skype преговарят за партньорство?

  1. Pingback: Tweets that mention Facebook и Skype преговарят за партньорство? | GSM Spot -- Topsy.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

29 − = 20